10 May 2013

Intreview for Grazia magazine

Dok se novi outfit ne slika, ponosno delim sa vama deo intervjua koji je obljavljen u Grazia on-line časopisu. Uživajte u intrevjuu i ne zaboravite da spodelite vaša mišljenja. Ovo su moji odgovori, a volela bih i da čujem vaša mišljenja o tome koji će se to komadi nositi ove sezone.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stižu nam topli i sunčani dani.  Kako ti vidiš predstojeće modno proleće-leto ?
Kao šahovsko polje na kojem vlada Louis Vuitton. Njemu se pridružuje Balmain sa svojim kolekcijim ručnih tvorevina u izobilju. Tu je i Dolce & Gabbana koji nam prenosi duh Afrike. Zatim Gucci da nas vrati u plaventilo mora azurne boje. Chanel da sve žene pretvori u dame svojim biserima sa stavom. Roger Vivier da probudi pepeljugu u svakoj od nas. Tu je i Etro da nam prenese atmosferu sa istoka. Blumarine da nam vrati ženstvenost. I Ek Thongprasert da nas okiti najlepšim ogrlicama. 


Koje su to stvari koje bi devojkama i ženama posavetovala da nabave ove sezone ?
Šešir, jer u svakoj od nas leži jedna damica. A za extra trendy look predlažem kao inspiraciju Saint Laurent izgled koji podrazumeva ovaj modni dodatak. On se kombinuje uz belu prozirnu košulju sa crnom maramom oko vrata vezanu u mašnu. Na donji deo tela idu cigaret pantalone i špicaste potpetice. Ovaj izgled mi je savršen za poslovnu ženu ali i za devojke koje žele da ostave jedan šik i istovremno ozbiljan utisak o sebi. U svetu je trenutno najpopularniji brend šešira, kapa i kačketa Masion Michel čiju je kapu ponela i Beyonce na svom koncertu.
Zatim predlažem kačket koji je ove sezone izašao iz sportskih okvira. Sad se on nosi kako uz kežual, tako i uz elegantnije kombinacije, a posebno dobro ide uz štikle. U modnom svetu je trenutna pomama za Kenzo kačketom. Moram da pomenem i Balmain izgled koji sugeriše da se nosi kratki top uz dobro ukrojeni sako. Takođe treba da nabave i par printova među koje se ubrajaju prugasto, cvetno i animal. Savetujem i da se ne plašite jarkih boja. Dodala bih i špicaste salonke. Mnogo njih.

Koji su tvoji omiljeni modni brendovi?
Balmain! Prosto bih sve volela da posedujem iz najnovije kolekcije ovog brenda! Već sam pazarila jedan sličan komad u Zari kako bih utolilla bar na kratko modni apetit za Balmain izgledom. Jako poštujem i rad brenda Rochas! Dior i Dolce & Gabbana su neprevaziđeni iz sezone u sezonu... Blumarine takodje isto volim. Moram da pomenim i Rogera Vivier-a sa čijih cipela ne mogu skloniti pogled, one su bajkovite poput one priče o pepeljugi! One su čisto savršenstvo! Moram da skrenem malo i pažnju na balkan.
Makedonska dizajnerka Tanja Kokev po meni ima kolekcije koje su svaki put pun pogodak! Kod nje se mogu nači savršene haljine za mataru, venčanje kao i za crveni tepih. A ne mogu dočekati i njenu kolekciju za svaki dan. Od domaćih dizajnera jako poštujem rad autorke Ines Janković. Posebno bih naglasila njenu kolekciju nakita. Rado bih ponela baš svaki komad.

U čemu pronalaziš inspiraciju za odevne kombinacije?
Najčešće u pedesetim godinama. One su moje omiljeno razdoblje u modi. Rokoko period mi je savršeno inspirativno doba iz gledne tačke dizajnera. Za trend update uvek biram Vogue i Elle Collections štampane časopise.
Kroz celu priču sa inspiracijom moram provoći i aplikaciju Instagram koja je neminovna u današnjem modnom svetu. Instagram vam daje trend na kašikicu odmah! Ne mogu da izostavim i praćenje modnih ikona kao što su Ulijana Sergenko, Mira Duma kao i modnu blogerku Chiaru Ferragni.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pročitajte ceo intervju OVDE
Do sledećeg posta! ***

P.S. Kako vam se dopada nova naslovnica bloga?

48 comments:

Anonymous said...

sve je super to napisano josh da se drzhish to tog stila bar 10% bilo bi super-ti toliiiiko bre zheno nemash stila!!!!!!!

Anonymous said...

On se kombinuje uz belu prozirnu košulju sa crnom-OCIGLEDNO SI SAKALA DA KAZES ''belu providnu" -za tolku vreme prestoj i studii kako dizajner vo srbija ako nisto drugo poimite koi se povrzani so modata si mozela da gi naucis...

Lili Mitrovic said...

Haha, sta reci, ja pogresila a novinar koji je objavio uradio samo copy-paste. Slazem se, nenamerna greska;)

Anonymous said...

''Od domaćih dizajnera jako poštujem rad autorke Ines Janković'' - draga ti nisi odavde, ne mozes da pricas o domaćih dizajnera, za tebe oni nisu domaćih ;)

Anonymous said...

Ona zivi ovde! Dete joj je (ja bar tako mislim) rodjeno ovde. Nije mi jasan ovaj komentar, sta si time htela da kazes!

Lili Mitrovic said...

Sad sam se raspitala, i obe reci su u upotrebi, prozirna kao i providna. Tako da mislim da nisi vise kompetentna

Anonymous said...

LiLi,zasto ljudi tebe toliko ne vole?Nije mi jasno,ako im se ne svidjas kao bloger neka ne posecuju tvoj blog.Ako si i negde pogresila nema potrebe da te neko vredja jer postoji normalan nacin da se kaze da ti se nesto ne svidja.Da li se kaze prozirna ili providna,da li je Ines Jankovic domaca dizajnerka za tebe ili nije-to apsolutno nema veze sa modom,a meni su svi iz ex Juge domaci :).I nemoj pogresno da me shvatis,ostavljala sam i ja komentare tipa-torba mi je super,ali mi se bas i ne svidjaju cipele ili slicno.Znaci,nisam neko ko misli bas uvek sve najbolje o tvom radu.Uostalom-de gustibus non est disputandum :)
Ovo nije bilo upuceno samo tebi nego i djevojkama koje te vredjaju.Ni na jednom blogu nema ovoliko negativnih komentara,a ima i losijih blogerki od tebe.Lep pozdrav.

Lili Mitrovic said...

Draga, ja pustim svaki komentar da se objavi, zato ima toliko negativnih. A i želim da ljudima stavim na uvid ovdasnji balkanski mentalitet kako razmislja. Na ostalim stranim blogovima niko se ne usudjuje da pise lose komentare iako ponekad stvarno moze i ima sta lose da se komentarise.

Verovatno cu ubuduce i ja praviti neku selekciji komentara.

Pozdrav

Anonymous said...

Joj kako ti je divnaaaa nova slika na blogu!!!
Prava si princezica :)
To sam ti vec u emailu napisala, da bi bila pravo osvezenje! Jako mi je drago sto si je postavila!
Pratim tvoj blog zbog zenstvenosti koju nam plasiras...a na ove suebriznike koji misle da sve znaju bolje, ne pbracaj paznju ;)
Ako misle da znaju bolje, neka pocnu da prave svoje blogove.

Lili Mitrovic said...

Hvala!

Anonymous said...

Pa,bas zato sto mislim da nemam dovoljno istancan i zanimljiv stil ne pisem modni blog! Simply! Ali nazalost danas svako moze da pise blog...a da bi bio DOBAR ZUBAR NIJE DOVOLJNO DA OTVORIS ORDINACIJU.Da bi bila dobra blogerka potrebno je mnogo vise od toga da obuces farnerke i majcu...sto Lili konstantno radi,a i kad pokusa da napravi zanimljiviji outfit to je presmesno,a ne stilski zanimljivo.Devojka jednostavno NISTA ne ume da iznese na pravi nacin i nije za modnu blogerku.To je moje misljenje

Anonymous said...

Draga, sobzirom kakvo misljenje imas, i mogla sam da pretpostavim da nemas dovoljno istancan stil!
Zanimljivo, je u oku posmatraca, svako ima svoj stil.
Radi se najvise o gnevu, prostakluku i nerazdvojnim nam bezobrazluku i gluposti, koje sujetne zene plasiraju u komentarima.
Volis, prati blog...ne svidja ti se, ne ostavljaj lose, gorde i glupo sujetne komentare, jer nici stil ne mozes da promenis!
Svako ko radi ovo, mora da se igra i pravi greske. Jako sam protivnik slepog pracenja modnih trendova, duks na stikle i trenerke...debilno je i nenosivo...a damski stil treba vratiti, a Lily to radi.
Jako je mlada, treba podrska nekome u tome sto radi, a ne osudjivanje!

Anonymous said...

slazem se potpuno!

Anonymous said...

Napokon neki normalan komentar!

Anonymous said...

*tako da mislim da nisi vise kompetentna???
Sto je pjesnik htio da kaze?

Anonymous said...

*ovdasnji balkanski mentalitet kako razmislja???
Zeno,jesi li ti zavrsila osnovnu skolu?Mentalitet razmislja...umrijecu...

Anonymous said...

Pa Lily nosi stikle na donji dio trenerke koju naziva michael kors pantalonama

Tina | Stardust Stain said...

Преубава е новата cover слика на блогот...

Follow Stardust Stain Blog via GFC
Follow Stardust Stain via Bloglovin'
Like Stardust Stain on Facebook

Lots of Love,
Tina

Anonymous said...

Lili slika je savrsena!!! Drago mi je da si promenila onu staru! :* Divna si You go girl!
Katarina

Anonymous said...

Ja bi se slozila sa prvim odgovorom.ne radi se o nosivosti i trendovima.radi se o tome da ili imas ono nesto ili nemas.ova devojka svakako nema.nema ni stila niti ume ista da iznese na prvi nacin.svaki njen outfit mi je kao outfit prosecne devojke koju srecem na faksu.ok to sve mozda jeste svakodnevno,ali cak ni za odlazak na faks ne bi odabrala ni jednu njenu kombinaciju,a o njenim elegantnim kombinacijama ne bih polemisala,pa ono se nije nosilo '93. godine.i da,jos nesto bitno,ne posecujes neki blog samo zato sto ti se svidja,ja npr imam par domacih blogerki koje posecujem sa ciljem da vidim kako NE TREBA i da se,pride malo nasmejem ;-) ;-*

Lili Mitrovic said...

Hoces mozda da te uposlim da radis kao lektora na mom blogu? Obecavam dobru platu!
Haha

Lili Mitrovic said...

Bravo za tebe!

Anonymous said...

Novca na srecu imam i vise nego dovoljno,a tebi ni 3 lektora ne bi pomogla.Na zalost,nacin oblacenja i literarno izrazavanje su ti na istom nivou :-)

Anonymous said...

*uposlim kao lektora
*uposlim da radis kao lektor
Haha

Lili Mitrovic said...

Imas bambija od mene!;)

Lili Mitrovic said...

Jesi ulepsala sebi dan?

Lili Mitrovic said...

Blagodaram!

Anonymous said...

slazem se sa komentarom i tvojim odgovorom!

Maja said...

Cestitke za intervju ! :) Odlicno uradjeno , prelep sesir .

Anonymous said...

Lili,zasto tesko prihvatas kritiku? Zar komentari i ne postoje zato da bi ti pratioci izneli svoje misljenje.Kao sto se nekima svidjas tako ima i onih kojima se ne svidjas...keep calm i ne srdi se :-) nema potrebe za ironijom...

Lili Mitrovic said...

Hvala!

Anonymous said...

Kako si samo arogantna i ironicna.Ovo je poslednji put da sam na tvom blogu,sramota

Anonymous said...

kad ce neki giveaway?

Lili Mitrovic said...

Moze, cekam predloge, moze nesto i sa blog sale-a ako vam se dopalo;)

Anonymous said...

Lili,
dama,kako sebe volis nazivat,se ne ponasa tako.to je najprostji ulicni jezik.dozvoljavas sebi da tako nisko padnes odgovarajuci na takve komentare.stvarno je sramota.majka si malog deteta.jako je ruzno citati tako nesto.lepo kaze anonymus 14:20 da si uzasno arogantna i ronicna a ja dodajem i prosta.

Anonymous said...

Previse si ironicna,grozno je doista!a iz aviona se vidi koje si komentare pisala samoj sebi.tuzno.

Lili Mitrovic said...

Ranije nisam odgovarala, ali sada hocu.

Unknown said...

osoba rodjena za sesir :)
super je slika!

Anonymous said...

Lili ne obrnuvaj vnimanie na kometarite.Ti go imas najaktivniot makedonski blog, sekogas si vo tek so modnite nastani i stom tolku imas negativni komentari znaci imas nesto sto tie go nemaat :) zatoa prodolzi so blogot.Iako vikaat deka celo vreme si vo crno-beli kommbinacii sepat ti prilegaat.I Monika Beluci e sekogas vo crno pa sepak e klasa:)Pozdrav M.R.

Anonymous said...

Sem pantalona, stvari su uglavnom demode!

Lili Mitrovic said...

***

Anonymous said...

onda nadji lepsi nacin da to radis jer ovo nije ni najmanje lepo za videti
premalo lepih komentara
uglavnom te pljuju a ti im jos odgovaras tako kako odgovaras- grozno
ili batali pisanje bloga i lepo se posveti necemu sto ti moze ici od ruke jer ovo nije za tebe
niti umes da se nosis sa kritikama NITI IMAS UKUSA

Lili Mitrovic said...

Da, nisam odavde ali živim u Beogradu.
Slažem da je greška ja kao makedonka da nazovem srpsku dizajnerku domaćom. Prosto je srpski intervju i nekako mi je bilo neprirodno da kažem - od srpskih dizajnera. Zato sam Tanju Kokev nazvala makedonskom. Da je bio mak intervju rekla bih za nju od domaćih.
Nadam se da je sad malo jasnije.

A Tina je rođena u Skoplju, nije ovde.

Lili Mitrovic said...

Mozete slobodno proveriti, neko je pominjao da moze da se proveri IP adresa sa kog je neki anonimus slao komentare, pozivam ga da se javi ovom prilikom i da na licu mesta ustanovimo koji sam to komentar samoj sebi napisala. Nisam ni jedan. Mozete slobodno u komentaru ostaviti taj link sajta putem kog se moze ustanoviti to.


Lili Mitrovic said...

Nisam pjesnik, a ovo sam htela da kažem:

http://www.vokabular.org/?lang=sr&search=Компетентан&Submit=Тражи

Lili Mitrovic said...

I u nijednom postu nisam nosila štikle na donji dio trenerke. Nemam MK trenerku. Možda ste viđali sive svilene šire pantalone Marc Cain?

Ali podrzavam i blogerke koje to rade, mada se meni licno ne dopada previse.

Anonymous said...

oooooooooooooooooo
bezobrazno znaci

Anonymous said...

Jao stvarno ti bas ne znas da podneses kritiku.Zeno batali ti ovo,smesna si

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...