21 Oct 2011

FWSK - Second day!

Praćenje modne nedelje se nastvilo i juče u maloj Sali „Boris Trajkovski“ koja je ovih dana centar modnih zbivanja. Na drugom danu ove manifestacije, čast da prvi izloži svoju kolekciju je imao brend Kokev – Kadriu!

Njihova kolekcija „Kimonopolis“  je bila jednostavna u kroju sa raskošnim materijalima, dosledna njihovom prepoznatljivom stilu, ali ipak sa primesima različitosti koja se ovaj put odnosila na japansku kulturu koja se diskretno provukla. Pored venčanica i svečanih toaleta, ponudili su i haljine za ležerniju varijantu.









Sledeća revija za propratiti je bila kolekcija Aleksandre Mitkovske koja je bila ekscentičnog duha.
S obzirom da je kolekcija nastala tokom njenog boravka u Njujorku, dali su se primetiti isprepletene fluoroscentne linije na beloj pozadini koji su dočaravali Menheten u svojim istinskim bojama.





Kao treći su se predstavili „OVS Industry“ koji su promovisali svoju italijansku kolekciju za predstojeću sezonu. Ponuda je bila raznovrsna i modele su izložili manekenke i manekeni različitih uzrasta.






Posle kraće pauze Maja Kikiritkova je izložila kolekciju „Dark night“ koja je bila različitija od drugih koja je odslikavala jaku i samostojnu ženu odevenu u crnim komadima odeće spojenim sa metalima i raznim rajfešlusima. Defile je delovao moćno i savršeno sa ispisanom porukom na video bimu: „U svakoj tamnoj noći postoji bar jedan zrak svetlosti“

Za kraj je sledila najeksplicitnija kolekcija Roberta Ivanovskog koji je dosta hrabro istupio modelima inspirisanim francuskim aristokratom, filozofom i piscem erotskih romana Markiza De Sada i BDSM kulturom. Bio je predstavljen živopisni opis potčinjenosti i dominacije.
Njihove fotografije mozete pogledati OVDE

Amo Lusso je izabrao kao i prošli put svoje najstilizovanije posetioce.
S leve ka desno: Igor Markov – poznati make up artist, Sonja Ljadevic, Katica Baceva - it dame modnog drustva u Skoplju  i ja. :)


3 comments:

Lili Mitrovic said...

Ja bih volela da se vencam u Kokev Kadriu vencanici, volela bih da kupim torbu Aleksandre Mitkovske i krznenu jaknicu OVS. A vi?

Mannequins Dream said...

the loveee the second red dress! :D Xx

Anastasija said...

zanimljivo! Aleksandra Mitkovska mi se naj svidja, mislim njene kreacije.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...