24 Oct 2011

FASHION WEEKEND SK - PART 4

Polako ali sigurno, modni vikend nam pokazuje kvalitete poznatih makedonskih modnih dizajnera za sezonu jesen - zima 2011/2012.
Ekskluzivitet salona PORSCHE – MAKEDONIJA je dočarao atmosferu svetskog modnog dešavanja na kome je bio pozvan tačan br profila ljudi koji dobro poznaju modu i naravno su povezani s istom.
Dobro prepoznatljivi brend Penti na teritoriji Makedonije je otvorio treće veče revija, a četvrto po programu sa svojom linijom donjeg veša, hulahopki I dodataka. Ponudili su najrazličitije modele, dezene I kombinacije za ovu sezonu.
Sa svojim sofisticiranim i avangardnim stilom, dizajnerka Iskra Đokić je uspešno prezentovala svoju kolekciju na četvrtoj večeri modnog vikenda u Skoplju. Inspirisana stilom 40-tih godina prošlog veka u duhu današnjice, ponudila je kolekciju dopadljivu svim generacijama. Elegancija, futuristički stil, moderna arhitektura I geometrijske forme su bili jedro kolekcije mlade dizajnerke.
Nakon samo nekoliko minuta, Katerina Popeva sa svojom „Into the Wild“ modnu kolekciju izrazila je raznovrsnost dezena I ekspanziju boja. Flora I fauna su predstavljali glavna inspiracija. Petnaest kreacija svakog vida ženske odeće je prošetalo pistom a miks stilova koji je nudila kolekcija ipak je uspeo da naglasi onu žensku eleganciju. Žene uzrasta od 25-45 godina nisu krili svoje oduševljenje kolekcijom.
Četvrta tačka večeri  ja bio bugarski brand “Nula” za koji kreiraju Jelena Kesić I Bojan Petrušeski. „Proleće 0 –Flight 0“ je ime njihove kolekcije za koju su se inspirisali od najosnovnijih formi i njihove suštine. Ahromatske boje, pamuk, prirodna svila i dezenirani šifon su možda najbitnije komponente ove kolekcije. Oni su jedini ove večeri izložili i mušku i žensku odeću.Veče su zatvorili sestre Elena i Emilija Davitkova koji su preneli novu modnu misao za ovu sezonu. Inspirisane Swinging London-om, sa preuzetim referencama od Viktora Vazarelija, Edi Sedvika, pop arta, Meri Kvanta i Tvigija, stvorili su kolekciju bogatu koloritom, koja potseća na onih od 60-tih godina prošlog veka. 

ДУМА

ДУМА

ДУМА

Ostanite i sutra uz nas da zajedno prosledimo revije Olgice Georgievske, Nellija i Nenada Sekirarskog.

3 comments:

Francesca Giusti said...

love this post and also your blog! I follow u!
pass to my blog and follow me too :D
kiss
http://francescagiusti.blogspot.com/

elena nikolaevna said...

hm zanjimljiv brend "Nula" ;) to mi se dopada

Miss Psycho Cat said...

E, i meni se "Nula" sviđa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...