25 Oct 2011

FWSK, fifth day!

Kao i prethodnih dana, Amo Lusso je verno pratio FWSK (fashion weekend Skoplje) i pete večeri ove manifestacije. I ovog puta, u saloni Porsche Makedonija su se održali revije o kojima će se pričati cele godine. Ozbiljnost ovog nastana dokazuje i prisutstvo velikog  broja javnih ličnosti.


Prvi put u sklopu modnog vikenda se realizovao projekat modni biznis! Glavni cilj ovog projekta je bio uspostavljanje kontakata između makedonskih dizajnera sa makedonskim biznis ženama koje su najuspešnije u ovoj sferi u Makedoniji. Završne projekcije ovog projekta su bile prezentovane baš petog dana manifestacije.


Olgica Georgieva koja kaže da će je strast za modom držati ceo život, svoju desetu kolekciju za redom je posvetila tačno Makedoniji. Kolekcija nosi naziv „Eternity“ ili večnost.
Svaki njen komad ima nešto što je baš specifično vezano za Makedoniju, i sve to jako dobro stilizovano da odgovara današnjim trendovima.Muška odeća, adaptirana za žene je nova kolekcija dizajnerke Neli Ilijeve.
Luks materijali, šarene geometrijske forme, košulje i svakako neodoljive manekenke u muškim pantalonama su napravili ovu kolekciju blistajućom. Neli je stvorila ujedinjene oba pola izraženo preko senzualnosti nežnijeg pola.
Celoj ovoj čarolji je trebao ovako nešto, nešto što ni jedan od prisutnih nije ostavilo ravnodušnog. Bubnjevi, kaval, tančerke i mimika otvorili su neobičnu reviju Nenada Sekirarskog, od koje ni jedan od publike nije uspeo da skrene pogled ni za sekund. 


Liza Đžerard je krivac za ideju Nenada Sekirarskog, koji je jedan od retkih makedonksih dizajnera koji je uspeo da kontinuirano izgradi uspešnu karijeru.
Na pisti su preovladavali duge večernje toalete, izrađene od lelujavih materijala obojenih u crnoj, beloj, zlatnoj, ljubičastoj, petrolej i naranđžastoj.Ova revija je zatvorila peto veče modnog vikenda.

5 comments:

Miss Psycho Cat said...

Kolekcija Neli Ilijeve mi se čini jako zanimljivom :)

Francesca Giusti said...

love this post and also your blog! I follow u!
pass to my blog and if it likes you, follow me too :D
xoxo
http://francescagiusti.blogspot.com/

Anonymous said...

amazing post and blog!!

Tina Maxima said...

sjajni modeli

Ilda said...

jao gledala sam ovu reviju,sjajna je,pratim !

http://fashionandthecity-ilda.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...