7 Jun 2012

Trash Fashion Macedonia


На ден 05.Јуни. 2012 година по повод Светскиот ден на животната средина во Младинскиот Културен Центар во Скопје се одржа вториот по ред Trash Fashion Macedonia- модна ревија на креации направени со редизајнирани материјали од отпад кои ги изработија тимови од 37 средни училишта во Македонија.
Целта на овој настан е подигнување  на  општествената свест за значењето и зачувувањето на природата, со намалување на отпадот преку неговата реупотреба.
Фустани од портокалови лушпи, шапки од кеси, елече од компјутерски мауси, корсет од обвивки од чоколадо беа некои од креациите  кои се претставија на пистата претворена во двор со трева и ограда од стари картони обвиткани со ќеси за отпад.
Покрај официјалните учесници, учениците од средните училишта  „Георги Димитров“ и „Лазар Личеноски“ се претставија со два модела изработени од стари броеви на Теа Модерна и од капачиња и шишиња на Пелистерка, како дел од заложбите на овие компании да ја промовираат заштитата на животната средина.
MOJI FAVORITI:
JBT gimnazija


4 comments:

sugarhoneybaby said...

Interesantno:)

Slađi said...

Ovo bi bas voljela vidjeti u zivo! Vrlo interesantno!!:)

Anonymous said...

hello follow me???

Aleksa Marić said...

Umetnicki dojam! :)

www.style-trigger.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...