16 Sept 2011

Prvi outlet centar u Srbiji!


Jedva čekam otvaranje ovog outlet shopping centra! A vi?

cam-00-D1.jpgIzgradnja „Fashion Park outlet centra” u Inđiji, projekat kompanije „BlackOak Developments” odvija se po planu  i završetak prve faze objekta  predviđen je za 1. mart 2012. godine. U prvoj fazi će biti izgrađeno 15.000 m² prostora na kom će se naći oko 70 prodavnica prestižnih svetskih brendova. Prema planu, druga faza centra, sa površinom od 5.000 m² prostora biće otvorena 2014. godine, a treća faza i dodatnih 10.000 m²godinu dana kasnije, odnosno 2015. godine.

Outlet će u ponudi imati garderobu najpoznatijih svetskih brendova po izuzetno povoljnim cenama; od 30% do 80% nižim od onih u redovnoj prodaji. Ukupna vrednost investicije je 40 miliona evra, a njenom realizacijom biće zaposleno više od 1.000 ljudi. Otvaranje prvog outlet centra u Srbiji je projekat koji kompanija “BlackOak Developments” radi u partnerstvu sa britanskom firmom “GVA Outlets”, jednim od najznačajnijih outlet operatera u Evropi. Kada bude potpuno završen, outlet će obuhvatiti prostor od 30.000 kvadratnih metara, više od 2.000 parking mesta, igralište za decu, restorane i brojne druge prateće sadržaje. 

“Nakon dobijanja svih potrebnih dozvola i usklađivanja poslovnih planova sa zakonskom regulativom u Srbiji, krenuli smo u realizaciju projekta i izgradnja teče po planu., izjavio je Đura Stanić, direktor kompanije “BlackOak Developments”. 

“Fashion Park Outlet Center Inđija” sastavni je deo „Retail Parka”, kompleksa površine 60 hekatara, koji će se sastojati od poslovnog hotela, “cash and carry” hipermarketa, salona nameštaja, prodavnica kućnih aparata i kancelarijskog prostora, ukupne investicije od preko 100 miliona evra. 

  „Inđija ima odličan geografski položaj. Nalazi se u neposrednoj blizini auto-puta i udaljena je oko 30 minuta vožnje od dva najveća grada u Srbiji Beograda i Novog Sada. Potencijal outlet centra je izuzetno veliki jer u njegovoj neposrednoj blizini živi čak 2.8 miliona ljudi. Izvanredna saradnja sa lokalnim vlastima i činjenica da je ugledni britanski Financial Times Inđiju pre tri godine promovisao u 20 najboljih mesta za ulaganja u Evropi veoma su nam olakšali odluku o tome gde ćemo ulagati”, rekao je Đura Stanić direktor BlackOak Developments-a. 

Za razliku od zemalja zapadne Evrope i Amerike, u kojima outlet industrija ima dugu tradiciju, u Srbiji i ostalim zemljama ovog dela Evrope, outlet biznis je u povoju. Outlet centri su specifični oblici trgovine u kojima potrošači svakog dana u nedelji u svakoj prodavnici mogu pronaći robu na popustu. Kupci u outlet centrima vrednosno su orijentisani i skloni kupovini brendirane robe po povoljnijim cenama. 
cam-01-D1.jpg
cam-02-D1.jpg
cam-03-D1.jpg
cam-06-D1.jpg

10 comments:

Tina Maxima said...

cekamo:))

Fashion Dubrovnik said...

Izgleda isto kao outlet kraj Zagreba, ali se zbog vas nadam da će biti bolji od našeg. Pola prostora je prazno, za prave stvari cijene i nisu toliko niže, a ako su cijene ok, onda nema ništa kvalitetno za kupiti. Često odem, ali sam valjda dvije stvari kupila u tri godine :(
http://littlefashioncat.blogspot.com/

Unknown said...

Jedva cekam. :)

dictionaryoffashion said...

Ajajaj...kad bih mogla da ubrzam vreme... :))
http://dictionaryoffashion.blogspot.com/

a story about M said...

jedva cekam! :) zvuci odlicno.

sugarhoneybaby said...

Jedva cekam:)

Marija - Victima Perfecta said...

Zvuci jako dobro! Cekam da vidim spisak brendova koji ce se nastaniti tu :P

J said...

Jedva cekam! Svidja mi se kako ce izgledati. :)

Gaby de Modacapital said...
This comment has been removed by the author.
Anastasija said...

Znam za ovo, jedva cekam!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...