12 Oct 2013

Belgrade Fashion Week

Nakon druge večere modnog događaja Fashion Selection mogu reći da je mnogo zanimljivije u bekstejdžu nego na samoj reviji. Bila sam prisutna iza scene a i pored same piste kao gost i u potpunosti je bila drugačija atmosfera. Sve u svemu - fenomenalno! Iznenadila me je opuštenost pre samog izlazaka na pistu, i modela i dizajnera. Izgleda da je sve bilo u savršenom redu. 

Upoznala sam oba dizajnera i u potpunosti su različiti, a takvi su bile i njihove kreacije. Par fotki sam vam ostavila dole sa favoritima sa revija kao i jedan opis obe kolekcije. Nadam se da ćete uživati u njima bar malo koilko sam ja uživala za samo veče.

Do sledećeg posta ;)







Model nosi kreaciju Vasiljija Kovačeva

V.K:

Starke su zavodile red


Haljine koje oduzimaju dah - Nenad Sekirarski


Vasilije Kovačev:


Nenad Sekirarski




I was wearing:
Mango dress,
Michael Kors bag,
Zara stiletos





Opis kolekcija:

NENAD SEKIRARSKI: U znaku 20 godina rada još jedna kolekcija koja odiše ženstvenošću i elegancijom. Kolekcija za jesen zimu 2013/14 inspirisana je portugalskim Fadom čija se seta i tuga sa dostojanstvom prepliće kroz zamišljenu priču jedne jake žene koja i svoj bol kao i svoju lepotu nosi sa dostojanstvom i kao deo sebe. Slojevitost kojom štitimo sebe otvara se kroz modele pripijenih uz telo kao "druga koža", odaju boju duše i deliće onog što je ostalo isprepletano kao trajni "ožiljci", pečat emocija koje nas prave ono što jesmo. Uticaj geometrije Art Decoa daje oštrinu i čist izraz koji na moderan način motiviše da vidimo da ono što je u nama se vidi i na nama.
Kroz kolekciju od 15 modela večernjih haljina predstavljene su forme koje dizajner istražuje pomerajući proporcije tela, a ipak još uvek silueta je jako izražena. Ručna dorada kroz aplikacije, čipku, metal i razne vidove perli. Dominantna boja je crna u kombinaciji sa zlatnom, crvenom, zelenom i biserno belom. Materijali su od nežnog tila i čipke pa sve do punih metalizovanih strecheva I eco-kože.

VASILIJE KOVAČEV: Kolekcija za jesen-zimu 2013/2014.- "Bašta iluzija"

Kolekcija "Bašta iluzija" slavi jedno prošlo vreme, tačnije početak 20.veka, njegovu prvu deceniju i 1913. Godinu kada je ostvaren san modnih vizionara tog vremena i kada se konačno odbacuju steznici-korseti. Tih godina težilo se oslobadjanju. Prisutan je i uticaj dalekog istoka na modu, pa je zastupljen i japanski kimono. Tolika težnja za oslobađanjem uticala je da se stomak koji je oslobođen i naglasi naborima, polukrinolinom, kratkim isturenim gornjim odelom. Iluzije koje nam veoma često pomažu u borbi sa sivom i ružnom svakodnenicom. Iluzije koje nas vode na razna mesta nase duše koja vapi za lepotom. Bašta iluzija mode u svoj svojoj umetničkoj lepoti i viziji koja ne robuje normama ,trendovima i svakodnevnici... Kolekciju "Bašta iluzija" čine 14 unikatnih modela, dugih haljina i suknji u formi ćupa (amfore) kao i bluze i jaknice-blejzeri, od najfinijih vunenih tkanina različite teksture. U kolekciji je prisutna i čipka koja se prožima kao paukova mreža na veoma skulpturalne komade odeće. Prisutne su karirarne tkanine, tvid, svila i sve je prožeto bojama jeseni. Ova kolekcija odiše iskonskim glamurom i jasnom umetničkom vizijom o visokoj modi.


Izvor: Naxi.rs

13 comments:

dictionaryoffashion said...

Poslednja, bela haljina <3

www.dictionaryoffashion.blogspot.com/

Anonymous said...

Predobro .Ova ti e najdobriot post vo posledno vreme .Bleskas :)

Anonymous said...

Najbolji post do sada!!! Prelepo i srecno delujes na slikama! Haljine bez ledja su san snova!

Anonymous said...

nisi svesna koliko si lepsa bez pucenja....

Anonymous said...

Opet odlicna sminka,haljina jako lijepa i lijepo ti stoji.Tasna ni oblikom,ni velicinom,ni bojom ne odgovara ostatku outfita.Trebala si ponijeti neki sofisticiraniji clutch

Anonymous said...

Slazem se skroz!

Anonymous said...

Slazem se sa komentarom vezano za torbu,ali bih u prvi plan stavila pohvale zbog velikog poboljsanja sto se tice sminke ,frizure,poziranja.Nastavi sa napredovanjem i zelim ti puno srece.

Anonymous said...

jel vezbas?

WhoneedsChanel? said...

You are sooo beautiful! :)

Milica Marušić said...

Prva fotka je prelepa, odn. ti si prelepa.. :)

elena's blog said...

mnogo si slatka i mnogo ti bolje stoi nova boja :)

Lili Mitrovic said...

Hvala!

Unknown said...

Kao prvo moram reci da si mnogo lijepa i njegovana, iako to bas i nema toliko veze sa blog, ali ne mogu a da ne primjetim tu zenstvenost. Post ti je odlican, ne znam da li mi se vise dopada haljina, mantil ili torba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...