18 Jun 2011

"The one hundred"


"Simply put, these items make me feel classic. And there is no substitute for feeling this way. Ever."
In the wildly popular The Little Black Book of Style, fashion authority Nina Garcia showed women how to think about personal style in an entirely new way. Encouraging readers to creatively assert their style identities, Nina showed women of all ages how to hone and self-edit a distinct fashion voice.
With her style philosophy firmly out in the world, Nina decided to address the most popular question readers consistently ask her: Exactly what are fashion's timeless pieces?
The One Hundred answers this question and provides women with a tangible style map to follow when planning a shopping trip and stocking one's closet. With illustrations from world-renowned fashion illustrator Ruben Toledo, The One Hundred contains the 100 items that Nina believes will never go out of style, and that have become absolutely indispensible for any woman reaching for her own eternal fashion look. 
***


   „Tokom rada kao modna urednica svedočila sam mnogim trendovima koji dođu i prođu, no primetila sam i da su neke stvari uvek prisutne u rotaciji. Neke odleže koju godinu, pa se onda opet vrate. Boja se može promeniti, materijal se može promeniti, dizajner ili brend se mogu promeniti, ali suština se ne menja.“
Nina Garcia

     Ako postavimo sebi pitanje koji su to tačno odevni predmeti koje nikad ne izlaze iz mode, u ovoj knjizi ćemo zasigurno naći odgovor!!

     Knjiga „Stotka“(The one hundred) je vodič kroz predmete koja svaka žena sa stilom mora imati!
Nina Garcia, pisac ove knjige ohrabruje svoje čitaoce da kreativno pristupe svom stilskom identitetu.  Ženama svih godišta uverljivo pokazuje kako da same oblikuju jedinstven i prepoznatljiv modni stil.
I moram priznati odlična je!!
 Nina Garcia je najpoznatija po ulozi nepogrešive i stroge modne sutkinje u hit emisiji Project Runaway. Radila je za modne kuće i medije, sa svima od Marca Jacobsa, do časopisa Elle i Marie Claire. Rođena  je kolumbijka koja trenutno stanuje u New Yorku.
"Stotka" je puna poslovica i izjava poznatih osoba, od kojih se izdvajaju:
 Meri Kvant(Mary Quant): Moderna žena nosi odjeću. Odeća ne nosi nju.

Gvinet Paltrou(Gwyneth Paltrow): Za mene je lepota kad ti je udobno u vlastitoj koži. To ili ubojiti crveni ruž.

Iv San Loran(Yves Saint Laurent): Nikada ne smemo mešati eleganciju sa snobizmom.

Helena Rubinštajn(Helena Rubinstein): Nema ružnih žena, samo lenjih.

Ania Los(Anita Loos): Uistinu mislim da su američki džentlmeni najbolji od svih, jer vam je možda lepo kad vam neko poljubi ruku, ali narukvica od dijamanata i safira traje zauvek.

Al Franken: Lakše je navući papuče nego pokriti celi svet tepihom.

Koko Šanel(Coco Chanel): Luksuz mora biti udoban, inače nije luksuz.

Muškarci: Koliko tebi treba cipela? :)

Prvih deset odevnih “must have”  predmeta od 100 u knjizi:

3.Bela muška košulja
4.Bikini
6.Blekberi(Blackberry)
7.Blejzer
8.Broš
10.Crveni karmin
.
.
1oo.
Cela lista navedena je i detaljno objašnjena u knjizi koju je Garcia napisala podstaknuta privremenom selidbom iz stana koja se odužila na dve godine.-„Tokom tih meseci nebrojeno puta sam skoknula do stana da uzmem komad-dva garderobe. Onda sam shvatila da imam odgovor na pitanje koje su mi žene postavile toliko puta: „Koji su to delovi odeće koje svaka žena mora imati u svom ormaru?“. To su svi oni komadi po koje sam trčala u svoj stan, a bez kojih nisam mogla zamisliti život.“
Nina Garcia

Ako već nisu do sada, žene bi svakako trebalo da učine dve stvari. Prva je - potrošiti na dobre klasične cipele. Ne možete izgledati dobro bez dobrih cipela. To je nemoguće. Druga je - mala crna haljina. Nije važno je li reč o Balensijagi(Balenciaga), Topšopu(Topshop) ili H&M-u, važno je da je imate. Ako je dosad niste nabavile, sada je krajnje vreme.“
Dobra stvar oko liste Nine Garcie jest to što vas ona ne tera da kupujete na brzinu, već da kupujete pažljivo i u skladu s onim što već imate te da izaberete „večne“, klasične komade.
Ova je knjiga definitivno stvar koja treba da se nadje na policama svake žene koja drži do sebe!

Ovaj tekst mozete takođe čitati u mom potpisu i u časopisu Wannabe








4 comments:

santhi said...

I've got the same book! It's fantastic!

http://santhanaz.blogspot.com/

fashionmagnolia said...

mnogo gotivim Ninu! sigurna sam da je lista savrsena

Exiie and Beccy said...

Kako bih volela da proctam knjigu :)!

Anonymous said...

:) divno!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...